Вплив лімфоцитарного кейлону на метаболічні процеси в лімфоцитах за умов імунної відповіді - Гаркава, К.Г.; Олейнік, С.О.; Задоріна, О.В.; Михайлова, І.С. (Биополимеры и клетка, 2000)
Вивчали вплив лімфоцитарного кейлону на рівень синтетичних процесів та ліпопероксидацію в лімфоцитах за умов імунної відповіді. Встановлено, то кейлон достовірно знижує рівень синтетичних процесів та кількість продуктів перешеного окислення ліпідів: первинних кон'югатів і вторинних – малонового діальдегіду. В дослідах in vitro зі стабільним радикалом дефінілпікрилгідрозилом (ДФПГ) виявлено, що лімфоцитарний кейлон, який отримували за годину до проведення реакції, зменшував концентрацію ДФПГ на 50 % за 7,6 хв, що свідчить про високі антиокислювальні властивості лімфоцитарного кейлону і можливість використання його як природного антиоксиданта Изучали влияние лимфоцитарного кейлона на уровень синте- тичеких процессов и липопероксидацию в лимфоцитах в условиях иммунного ответа. Показано, что кейлон достоверно снижает уровень синтетических процессов и количество продуктов перекисного окисления липидов: первичных конъюгатов и вторичных – малонового диальдегида. В опытах in vitro со стабильным радикалом дефинилпикрилгидрозилом (ДФПГ) установлено, что лимфоцитарный кейлон, получаемый за час до проведения реакции, уменьшает концентрацию ДФПГ на 50 % за 7,6 мин, что указывает на высокие антиокислительные свойства лимфоцитарного кейлона и возможность использования его в качестве природного антиоксиданта The influence of lymphocytic chalone on the level of synthetic processes and the lypoperoxydation in lymphocytes under conditions of immune response has been investigated. It has been established that chalone probably decreased the level of synthetic processes and the Quantity of primary products POL - dien' conjugates and secondary ones – malonic dialdehyde. It has been established by in vitro experiments with dephinylpicrilhydrosil (DPPH) stable radical that the lymphocytic chalone, obtained 1 how before the experiment decreased the DPPH concentration to 50 % in 7,6 min. This indicates high antioxydative properties of lymphocytic chalone and a possibility of its use as a natural antioxydant.