Interactome of invadopodia scaffold protein TKS5 - Kropyvko, S.V. (Вiopolymers and Cell, 2015)
TKS5 is a scaffold protein that takes part in invadopodia functioning and reactive oxygen species (ROS) production. TKS5 is a critical component of invadopodia as its absence results in the loss of cancer cells ability to form these invasive structures. TKS5 is phosphorylated by SRC kinase and consequently interacts with the membrane phosphatidylinositol phosphates launching the invadopodia formation process. At later stages TKS5 regulates the actin cytoskeleton reorganization and extracellular matrix degradation. TKS5 also regulates the production of ROS, which are the important signal regulators of different cellular functions. TKS5 скафолдний білок, який приймає участь у функціонуванні інвадоподій та продукції активних форм кисню (ROS). TKS5 критично важливий компонент інвадоподій оскільки за його відсутності ракові клітини втрачають можливість утворювати ці структури інвазивності. Він фосфорилюється SRC-кіназою в наслідок чого взаємодіє з фосфотидилінозитид фосфатами мембрани запускаючи процес утворення інвадоподій. На більш пізніх етапах TKS5 регулює реорганізацію актинового цитоскелету та деградацію позаклітинного матриксу. TKS5 також регулює продукцію ROS, які є важливими регуляторами сигналів різноманітних клітинних функцій. TKS5 скаффолдный белок, который принимает участие в функционировании инвадоподий и продукции активных форм кислорода (ROS). TKS5 критически важный компонент инвадоподий поскольку при его отсутствии раковые клетки утрачивают возможность образовывать эти структуры инвазивности. Он фосфорилируется SRC-киназой в следствии чего взаимодействует с фосфотидилинозитид фосфатами мембраны запуская процесс образования инвадоподий. На более поздних этапах TKS5 регулирует реорганизацию актинового цитоскелета и деградацию внеклеточного матрикса. TKS5 также регулирует продукцию ROS, которые являются важными регуляторами сигналов разнообразных клеточных функцій.