Обнаружение экспрессии протоонкогенов в эпидермисе больных псориазом - Забаровский, Е.Р.; Старков, И.В.; Мордовцев, В.Н.; Киселев, Л.Л. (Биополимеры и клетка, 1986)
Из эпидермиса больных псориазом выделена РНК и проведена дот- блот-гибридизация с пробами, специфичными для вирусных онкогенов (fos, myc, Ki-ras, erbB, abl). Для сравнения использовали РНК, выделенную из эпителия аорты и из эпидермиса человека, не болевшего псориазом. Обнаружено, что в псориатических бляшках повышена экспрессия протоонкогенов Ki-ras, abl, fos и myc. Полученные данные открывают новый подход к изучению этиологии псориаза и его лечения. З епідермісу хворих на псоріаз виділено РНК і проведено дот-блот-гібридизацію з пробами, специфічними для вірусних онкогенів (fos, myc, Ki-ras, erbB, abl). Для порівняння використано РНК, виділену з епітелію аорти і з епідермісу людини, яка не хворіла на псоріаз. Виявлено, що в псоріатичних бляшках підвищена експресія протоонкогенів Ki-ras, abl, fos і myc. Отримані дані відкривають новий підхід до вивчення етіології псоріазу та його лікування. RNAs isolated from the epidermis of psoriatic patients were dot-blot hybridized with viral oncogenes (fos, myc, src, erbB, Ki-ras and abl). The RNAs from epidermis of the nonpsoriatic patient and from aorta epithelium were used for comparison. The data show that the expression of protooncogenes Ki-ras, abl, fos and myc significantly increased in psoriatic plaques. These results open new ways for the analysis of etiology of psoriasis and its cure.