Клонування та структурний аналіз peh-гена Klebsiella oxytoca VN13 - Ковтунович, Г.В.; Лар, О.В.; Козировська, Н.О. (Биополимеры и клетка, 2000)
Визначено нуклеотидпу послідовність промоторної області та 1450 п н. структурної частини гена полігалактуронази (peh) ендофітної бактерії K. oxytoca VN13, який, можливо, бере участь у механізмі проникнення бактерій у тканини коренів рослин. Досліджено рівень гомології ДНК та амінокислотної послідовності кодованого білка з відповідними послідовностями інших бактерій. The nucleotide sequence of the promoter part and 1450 bp of the structural part of the endophytic bacterium Klebsiella oxytoca VN13 peh gene which probably takes part in the penetration of bacteria into the plant root tissue has been determined. The levels of homology of both DNA and amino acid sequences of the protein coded and appropriate sequences of different bacteria have been analysed. Cloning and structure analyse of Klebsiella oxytoca VN13 peh gene Определена нуклеотидная последовательность промоторной области и 1450 п. н. структурной части гена полигалактуроназы (peh) эндофитной бактерии K. oxytoca VN13, который, возможно, принимает участие в механизме проникновения бактерий в ткани корней растений. Исследован уровень гомологии ДНК и аминокислотной последовательности кодированного белка с соответствующими последовательностями других бактерий.