Взаимодействие метгемоглобина с фосфолипидными везикулами - Горбенко, Г.П.; Древаль, В.И. (Биополимеры и клетка, 1990)
Методом равновесной адсорбции исследовали связывание метгемоглобина с фосфатидилхолиновыми липосомами. Определение термодинамических параметров комплексообразования проводили в рамках двухмерной решеточной модели внедрения белка в фосфолипидный бислой. Показано, что эта модель может быть применена для анализа взаимодействия интегральных белков с липидным матриксом мембран. Методом рівноважної адсорбції досліджували зв’язування метгемоглобіну з фосфатидилхоліновими ліпосомами. Визначення термодинамічних параметрів комплексоутворення проводили в рамках двовимірної решіткової моделі вбудовування білка у фосфоліпідний бішар. Показано, що таку модель можна застосовувати для аналізу взаємодії інтегральних білків з ліпідним матриксом мембран. The melhemoglobin binding to phosphatidylcholine liposomes has been investigated by the equilibrium adsorption technique. The experimental isotherm has been treated in terms of two-dimensional lattice model of protein incorporation into bilayer. It was shown that the model involved may be used to analyze the integral protein interaction with the membrane lipid matrix.