Изотахофоретический контроль биосинтеза СоА культурой Streptomyces lavendofuseus - Жагарс, А.Х.; Зелтиньш, А.А.; Павловича, Д.Я.; Земитис, Ю.А.; Дрегерис, Я.Я. (Биополимеры и клетка, 1986)
Проверены четыре системы электролитов для изотахофоретического анализа анионов, дана система электролитов для одновременного определения СоА, АТФ и АМФ в ферментационной жидкости с использованием в качестве внутреннего стандарта оксалата. Способ изотахофоретического определения СоА, АТФ, АМФ продемонстрирован на примере биосинтеза СоА из предшественников (АТФ, пантотенат кальция, цистеин) культурой Streptomyces lavendofuseus. Перевірено чотири системи електролітів для ізотахофоретичного аналізу аніонів, створено систему електролітів для одночасного визначення СоА, АТФ і АМФ у ферментаційній рідині з використанням як внутрішнього стандарту оксалату. Спосіб ізотахофоретичного визначення СоА, АТФ, АМФ продемонстровано на прикладі біосинтезу СоА з попередників (АТФ, пантотенат кальцію, цистеїн) культурою Streptomyces lavendofuseus. Electrolyte systems for isotachophoretic analysis of anions and simultaneous determination of ATP, AMP and CoA in culture liquid are studied using oxalate as a standard. The method of isotachophoretic determination of CoA, ATP and AMP is shown through the example of synthesis of CoA from precursors by the Streptomyces lavendofuseus culture.