Комбінаторний підхід до синтезу нових 6-аза аналогів урацилу та тиміну - Томачинський, С.М.; Огняник, С.С.; Ярмолюк, С.М. (Биополимеры и клетка, 2000)
Для створення комбінаторних бібліотек розроблено нову одностадійну методику синтезу 3- гідразино-2Н-1,2,4-триазін-5-ону та 3-гідразино-6-метил-2Н-1,2,4-триазін-5-ону. Отримано ряди нових 2-(N'- бензиліден-гідразино)-6-азаурацилів та 2-(N1 -бензиліден-гідразино)-6- азатимінів A new one stage method of the synthesis of 3-hydrazino-2H-l,2,4-tliriazin-5-one and 3-hydrazino-6-methyl-2H-l,2,4-thriazin-5-one has been designed in order to create the combinatorial libraries. The series of new 2-(N'-benzylydene-hydrazino)-6-asawacils and 2-(N'-benzylydene-hydrazino)-6-azathymins have been obtained. Для создания комбинаторных библиотек разработана новая одностадийная методика синтеза 3-гидразино-2Н-1,2,4-триазин-5-она и З-гидразино-6-метил-2Н-1,2,4-триазин-5-она. Получены ряды новых 2-( N' -бензилиден-гидразино)-6-азаурацилов и 2-(N'-бензилиден-гидразино)-6-азатиминов.