Метод коллокации решения сингулярно возмущенных краевых задач с помощью кубических сплайнов - Стрыгин, В.В.; Блатов, И.А.; Покорная, И.Ю. (Український математичний журнал, 1994)
Досліджуються сингулярно збурені крайові задачі при наявності пограншарів. Для наближеного розв'язку таких задач застосовується метод колокацій на основі кубічних сплайнів мінімального дефекту на нерівномірних сітках. Singulary perturbed boundary-value problems are sludied in the case of boundary layers. To find approximate solutions of these problems, we use the collocation method based on the cubic splines of the minimal defect on nonuniform nets.