Оценки для сумм независимых случайных величин в симметричных пространствах - Браверман, М.Ш. (Український математичний журнал, 1991)
Для некоторого класса симметричных пространств случайных величин устанавливается равносильность выполнения верхних оценок одного и того же вида для совокупностей дизъюнктных и независимых случайных величин. Для деякого класу симетричних просторів випадкових величин встановлюється еквівалентність виконання верхніх оцінок одного і того ж виду для сукупностей діз'юнктних і незалежних випадкових величин.