Аналіз розподілу алельних варіантів генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 і HLA-G серед жінок з навиковим невиношуванням вагітності нез’ясованого ґенезу - Терпиляк, О.І.; Сосніна, К.О.; Заставна, Д.В.; Гельнер, Н.В.; Микула, М.І. (Вiopolymers and Cell, 2013)
Мета. Проаналізувати особливості алельного поліморфізму генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 та поліморфізму інсерція/делеція 14 п. н. 3' UTR гена HLA-G у жінок з навиковим невиношуванням вагітності (ННВ). Методи. Виділення ДНК висолюванням, ПЛР, електрофорез в агарозному гелі. Результати. Проведено комплексний аналіз розподілу та частоти алельних варіантів генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA- DQB1 та поліморфізму інсерція/делеція 14 п. н. гена HLA-G серед жінок з ННВ. Висновки. Зміни в генах системи HLA можуть бути причиною порушення репродуктивної функції у жінки і призводять до ранньої елімінації плоду. Цель. Проанализировать особенности аллельного полиморфизма генов HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 и полиморфизма инсерция/делеция 14 п. н. 3' UTR гена HLA-G у женщин с привычным невынашиванием беременности (ПНБ). Методы. Выделение ДНК высаливанием, ПЦР, электрофорез в агарозном геле. Результаты. Проведен комплексный анализ распределения и частоты аллельных вариантов генов HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 и полиморфизма инсерция/делеция 14 п. н. гена HLA-G среди женщин с ПНБ. Выводы. Изменения в генах системы HLA могут быть причиной нарушения репродуктивной функции у женщины и приводят к ранней элиминации плода. Aim. Analyze the distribution of allelic polymorphism of HLA-DRB1, DQA1, DQB1 genes and HLA-G 14-bp insertion/deletion polymorphism in women with RPL. Methods. DNA extraction, PCR, agarose gel electrophoresis. Results. A comprehensive analysis of the distribution and frequency of allelic variants of genes HLA-DRB1, HLA- DQA1, HLA-DQB1 and HLA-G 14 bp insertion/deletion polymorphism among women with RPL. Conclusions. Changes in the major hystocompatibility complex genes can cause the failure of a woman’s reproductive function and lead to an early fetal loss.