Вибір «іншого» як реалізація індивідуальної свободи в Iудаїзмі - Швед, З. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті розглядається питання співвідношення національної та релігійної ідентичності в іудаїзмі. Аналізується один із можливих аспектів інтерпретації феномену «чужого» як фактору, що впливає на становлення національного єврейського «Я». In the article considers the relationship between the national and religious identity in Judaism. This work analyzes one of the possible aspects of interpreting the ―someone else‖ phenomenon as one of the factors which influences the establishment of the national Jewish self-identity.