Соціальна доктрина Римо-Католицької Церкви: творча робота жінки - Погоріла, Л. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті порушується ряд проблем соціального спрямування з погляду римо-католицького віровчення. Акцентується увага на жіночому потенціалі, який виступає новим щодо вирішення багатьох соціальних проблем сучасності. Зосереджується увага на позитивній позиції Церкви по відношенню до активної діяльності жінки в суспільствотворенні. In the article infringes the numbers of social problems in a view of Catholic doctrine. It rapt attention of women potential, which is a new to deciding of many social problems of modern life. It consider positive position of Church to active woman’s work in social creation.