Ca/calmodulin-dependent phosphorylation of endocytic scaffold ITSN1 - Morderer, D.Ye.; Nikolaienko, O.V.; Skrypkina, I.Ya.; Rymarenko, O.V.; Kropyvko, S.V.; Tsyba, L.O.; Rynditch, A.V. (Вiopolymers and Cell, 2014)
ITSN1 is an endocytic scaffold protein with a prominent function in synaptic transmission. It is known that Ca signaling is crucial for the regulation of synaptic proteins functioning. Aim. Checking the possibility of Ca/calmodulin-dependent phosphorylation of ITSN1. Methods. Affinity chromatography, in vitro kinase reaction, Western blotting, gel staining with fluorescent stains. Results. We show that the fraction of calmodulin-binding proteins is able to phosphorylate the recombinant fragments encoding the coiled-coil region and the SH3 domain-containing region of ITSN1 in the presence of Ca ions and calmodulin. Conclusions. The coiled-coil region and the SH3 domain-containing region of ITSN1 undergo Ca/calmodulin-dependent phosphorylation in vitro, suggesting a possible regulation of ITSN1 by Ca signaling. ITSN1 – це ендоцитозний адапторний білок, що виконує значущі функції у синаптичному передаванні нервового імпульсу. Відомо, що кальцієва сигналізація є ключовим елементом регуляції функціонування синаптичних білків. Мета. Дослідити можливість кальцій/кальмодулін-залежного фосфорилювання ITSN1. Методи. Афінна хроматографія, кіназна реакція in vitro, Вестерн блот-гібридизація, фарбування гелів флуоресцентними барвниками. Результати. Показано, що фракція кальмодулін-зв’язувальних білків здатна фосфорилювати рекомбінантні надспіралізовану та SH3 домен-вмісну ділянки ITSN1 in vitro за присутності іонів кальцію і кальмодуліну. Висновки. Надспіралізована та SH3 домен-вмісна ділянки ITSN1 підлягають кальцій/кальмодулін-залежному фосфорилюванню in vitro, що дозволяє припустити існування регуляції ITSN1 кальцієвою сигнальною системою. ITSN1 –это эндоцитозный адапторный белок, выполняющий значительные функции в синаптической передаче нервного импульса. Известно, что кальциевая сигнализация является ключевым элементом регуляции функционирования синаптических белков. Цель. Исследовать возможность кальций/кальмодулин-зависимого фосфорилирования ITSN1. Методы. Аффинная хроматография, киназная реакция in vitro, Вестерн блот-гибридизация, окрашивание белков флуоресцентными красителями. Результаты. Показано, что фракция кальмодулин-связывающих белков способна фосфорилировать рекомбинантные суперспирализованный и SH3 домен-содержащий участки ITSN1 in vitro в присутствии ионов кальция и кальмодулина. Выводы. Cуперспирализованный и SH3 домен-содержащий участки ITSN1 подлежат кальций/кальмодулин-зависимому фосфорилированию in vitro, что позволяет предположить существование регуляции ITSN1 кальциевой сигнальной системой.