Картування ділянки рибофлавінового оперону Bacillus subtilis, що детермінує активність 3, 4-дигідрокси-2-бутанон-4-фосфатсинтази - Борецька, Н.І.; Люта-Теглівець, О.Є.; Вороновський, А.Я.; Борецький, Ю.Р.; Шавловський, Г.М. (Биополимеры и клетка, 1996)
За допомогою рибофлавінових ауксотрофів Escherichia coli та рекомбінантних плазмід проведено комплементаційний аналіз рибофлавінового оперону В. subtilis. Показано, що третя відкрита рамка трансляції рибофлавінового оперону В. subtilis кодує біфункціональний білок, який каталізує розщеплення ГТФ до 2, 5-диаміно-4-окси-6-рибозиламінопіримідин-5'-фосфату і утворення 3, 4-дигідрокси2-бутанон-4-фосфату з рибулозо-5-фосфату. С помощью ауксотрофных по рибофлавину штаммов Escherichia coli и рекомбинантных плазмид проведен комплементационный анализ рибофлавинового оперона В. subtilis. Показано, что ОРТ-3 рибофлавинового оперона В. subtilis кодирует бифункциональный белок, катализирующий расщепление ГТФ до 2,5-диамино-4-окси-6-рибозиламинопиримидин-5'-фосфата и образование 3,4-дигидрокси-2-бутанон-4-фосфата из рибулозо-5-фосфата. Complementation analysis of Bacillus subtilis riboflavin operon was carried out by means of Escherichia coli riboflavin deficient strains and recombinant plasmids. It was found that ORF-3 ofB. subtilis riboflavin operon encodes for a bifunctional enzyme. It catalyses formation of both 2, 5-diamino-4-hydroxy-6-ribosylamino-pyrimidine-5'-phosphate from GTP and 3, 4-dihydroxy-2-butanone-4-phosphate from ribuhse-5-phosphate.