Исследование аминомодифицированных зондов для атомно-силовой микроскопии биомолекул - Лиманский, А.П. (Біополімери і клітина, 2002)
Зонды из нитрида кремния для атомно-силовой микроскопии были модифицированы в парах производного аминосилана. Аминомодифицированные зонды охарактеризованы посредством силовых измерений в водных растворах при различных значениях ионной силы и рН. Показана возможность иммобилизации ДНК на поверхности модифицированного зонда. Атомно-силову мікроскопію (АСМ) використано для характеристики аміномодифікованих зондів у водних розчинах за різних значень іонної сили (I) та рН. Емпірично знайдено оптимальні умови для модифікації зондів у парах аміносилану для наступної іммобілізації ДНК. Значення сили адгезії для пари аміномодифікований зонд—слюда зменшувалося в ряду I - 10 мМ → І — 100 мМ → рН 11,2. Продемонстровано можливість функціоналізації аміномодифікованих зондів за допомогою зв'язування з глютаральдегідом, а також шляхом нековалентної взаємодії з ДНК Atomic force microscopy (AFM) was used for characterization of aminomodified tips in buffer solutions with different ionic strength (I) and pH values. Optimal conditions for tip modification in aminosilane vapour for following DNA immobilization were determined. Adhesion forces have been decreased for pair aminomodified tip — mica from I– 10 mM to I– 100 mM and pH 11.2. Functionalization of aminomodified tips by binding with glutaraldehyde and interaction with DNA was shown.