Роль гена aleutian в онтогенезе Mustela vison. Анализ плодовитости сапфирового потомства различного происхождения - Вагин, Ю.В. (Біополімери і клітина, 2002)
Получены данные о повышении у сапфировых (генотип рраа) самок норок М. vison, рожденных серебристо-голубыми (ррАа) самками, плодовитости, являющейся одной из основных компонент дарвиновской приспособленности. Отримано дані про підвищення плодовитості – однієї з основ них компонент дарвіновської пристосованості у сапфірових (генотип рраа) самиць норок М. vison, народжених сріблясто-блакитними (ppAa) самицями. Data for the rise of fecundity wich is the basic component of fitness, were obtained for sapphire (genotype ppaa) females of M. vison minks born by silver-blue (genotype ppAa) females.