Римо- та вірмено-католицизм в галичанських областях України у 1944-1946 р.р. - Стоцький, Я. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті досліджуються найважчі роки життєдіяльності РКЦ та ВКЦ у галичанській Україні, пов’язані як із українсько-польською депортацією населення, так із тотальним переслідуванням і репресіями комуністичного режиму проти цих конфесій. The article deals with the hardest periods of activities of the RCC and ACC in Western Ukraine, in relevance both to Ukrainian-polish deportation of population and total persecutions and repressions of the communist regime against the above mentioned confessions.