Проблема втілення ідеї креаціонізму в націє- та державотворенні України - Недзельський, К. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті присвячена проблемам використання творчого потенціалу української нації в розбудові демократичної держави. Автор доводить, що християнський творчий дух, сприйнятий суспільною свідомістю, здатен позитивно вплинути на виникнення конструктивних ідей та практичних дій в українському суспільстві, що стало на шлях соціальних та економічних перетворень. The article is devoted problems of use of creative potential of the Ukrainian nation in formation of the democratic state. The author tries to prove, that the Christian creative spirit apprehended by public consciousness is capable to affect positively occurrence of constructive ideas and practical actions in the Ukrainian society which became on a way of social and economic transformations.