Изучение транслирующих гибридных изотопных рибосомных частиц методом нейтронного рассеяния - Баранов, В.И.; Гулямова, Д.Э.; Цалкова, Т.Н.; Сердюк, И.Н. (Биополимеры и клетка, 1990)
Методом нейтронного рассеяния исследованы препараты транслирующих гибридных изотопных 70S рибосомных частиц: (H)-30S*(D)-50S, (D)-30S*(H)-50S, ((D)-PHK - (H)-белок)-30S*(D)-50S. Показано, что изменение компактности рибосомы при транслокации происходит, в основном, в малой, а не в большой субчастице рибосомы. Методом нейтронного розсіювання досліджено препарати транслювальних гібридних ізотопних 70S рибосомних частинок: (H)-30S * (D)-50S, (D)-30S * (H)-50S, ((D)-PHK-(H)-білок)-30S * (D)-50S. Показано, що зміна компактності рибосоми за транслокації відбувається, в основному, у малій, а не у великій субчастинці рибосоми. Three types of translating hybrid-isotope 70S ribosomal particles: (H)-30S*(D)-50S, (D)-30S*(H)-50S, ((D)-RNA-(H)-protein)-30S*(D)-50S have been investigated by the neutron-scattering method. It is shown that small subparticle rather than large one is primarily responsible for alteration in compactness of the 70S ribosome observed during translocation.