Фікобіліпротеїнові барвники для біомолекул. 1. Препаративне отримання та спектральні властивості - Черненко, В.Ю.; Кирюшин, А.В.; Лукаш, Л.Л. (Биополимеры и клетка, 1996)
Авторами розроблено технологічний метод препаративного отримання фікобіліпротеїнів мікроводоростей – фікоеритрину з одноклітинної червоної водорості Porphyridium cruentum та фікоціаніну з синьо-зеленої мікроводорості Anabaena variabilis. Вивчено спектральні властивості одержаних барвників. Авторами разработан технологический метод препаративного получения фикобилипротеинов микроводорослей – фикоэритрина из одноклеточной красной водоросли Porphyridium cruentum и фикоцианииа из сине-зеленой микроводоросли Anabaena variabilis. Изучены спектральные свойства выделенных красителей. The authors have elaborated technological approaches concerning preparative fractionation of phycobiliproteins – phycoerythrin from a microalga Porphyridium cruentum, and of phycocyanin from a cyanophyte alge Anabaena variabilis. The spectral properties of dyes obtained have been also investigated.