Зміна компонентного складу легкорозчинних білків калусних культур суниці з різним морфогенним потенціалом - Колесніченко, О.В.; Малюта, С.С. (Биополимеры и клетка, 1998)
Здійснено пошук характерних біохімічних ознак морфогенезу за складом легкорозчинних білків у морфогенних та неморфогенних калусів суниці, а також білків – маркерів морфогенезу. Встановлено, що білковий склад морфогенних та неморфогенних калусів значно відрізняється. Кількість білків у морфогенному калусі в 1,4–1,6 раза вища, ніж у неморфогенному. Виявлено велику кількість зон, специфічних для кожного типу калусу. Осуществлен поиск характерных биохимических признаков морфогенеза по содержанию легкорастворимых белков в морфогенных и неморфогенных каллусах земляники, а также белков – маркеров морфогенеза. Установлено, что белковый состав морфогенных и неморфогенных каллусов значительно различается. Количество белков в морфогенном каллусе в 1,4–1,6 раза выше, чем в неморфогенном. Обнаружено большое количество зон, специфичных для каждого типа каллусов. A search for typical biochemical features of morphogenesis and its protein-marker has been performed by the composition of light-soluble proteins in morphogenic and non-morphogenic types of strawberry calluses. The protein composition differs significantly in morphogenic and non-morphogenic callus. The amount of proteins in the morphogenic callus is 1,4–1,6 times higher than non-morphogenic one. A great number of proteins zones specific for each callus type, has been revealed.