Дослідження комплексів фактора елонгації 1А з TPHKSer та серил-тРНК синтетазою - Футерник, П.В.; Погрібна, А.П.; Петрушенко, З.М.; Негруцький, Б.С.; Єльська, Г.В. (Біополімери і клітина, 2004)
Для визначення механізму каналювання тРНК досліджено формування неканонічних комплексів фактора елонгації 1А1 з деацильованою тРНКSer та серил-тРНК синтетазою методом затримки смуги в поліакриламідному гелі. Оцінено стабільність комплексів. Перевірено можливість формування неканонічного комплексу тРНК з тканиноспецифічною ізоформою фактора елонгації 1А2 і показано, що такий комплекс має більшу стабільність, ніж аналогічний комплекс з eEFlAl. Результати досліджень є ще одним підтвердженням запропонованого раніше механізму каналювання тРНК у циклі елонгації білкового синтезу в клітинах ссавців. To investigate the mechanism of tRNA channeling the formation of non-canonical complexes of elongation factor IAI with deacylated tRNASer and seryl-tRNA synthetase was studied using band shift assay. The stability of these complexes was estimated. The formation of non-canonical complex of tRNA with the tissue-specific isoform of elongation factor 1A2 was examined and found to be more stable than the analogous complex with eEFlAl. Our results are in accordance with the proposed earlier mechanism of tRNA channeling during the elongation cycle of protein biosynthesis. Для выяснения механизма каналирования тРНК исследовано формирование неканонических комплексов фактора элонгации 1А1 с деацилированной тРНKSer и серил-тРНК синтетазой методом задержки полосы в полиакриламидном геле. Оценена стабильность комплексов. Проверена возможность формирования неканонического комплекса тРНК с тканеспецифичной изоформой фактора элонгации 1А2 и показано, что такой комплекс имеет большую стабильность, чем аналогичный комплекс с eEFlAl. Результаты исследований являются еще одним подтверждением предложенного ранее механизма каналирования тРНК в цикле элонгации белкового синтеза.