Топологічні властивості гіперповерхні потенціальної енергії канонічних нуклеотидних основ - Говорун, Д.М.; Міщук, Я.Р.; Кондратюк, І.В. (Биополимеры и клетка, 1996)
Проаналізовано топологічні властивості гіперповерхні потенціальної енергії канонічних нуклеотидних основ, розрахованої напівемпіринним квантовохімічним методом AM 1, та зумовлені ними біофізичні наслідки – кооперативність, синергизм та адаптивність елементарних актів молекулярного розпізнавання за участю нуклеїнових кислот. Анализируются топологические свойства гиперповерхности потенциальной энергии канонических нуклеотидных оснований, рассчитанной полуэмпирическим квантовохимическим методом AMI, и обусловленные ими биофизические последствия – кооперативность, синергизм и адаптивность элементарных актов молекулярного распознавания с участием нуклеиновых кислот. Topological features of potential energy hypersurface of canonical nucleotide bases calculated by semiem-pirical quantum-chemical AMI method are analysed. Biophysical consequences of these features – cooperatMty, synergysm and adaptability of molecular recognition elementary acts with the nucleic acids participation – are considered.