Вивчення регуляції експресії гена lysC, який кодує аспартокіназу II у Bacillus subtilis - Мірюта, Н.Ю.; Перерва, Т.П.; Шевченко, Т.М. (Биополимеры и клетка, 1996)
У роботі досліджено тотальні РНК трьох видів штамів В. subtilis (дикого та двох мутантних ), вирощених в умовах репресії та дерепресії. Вивчено розподіл транскриптів, що кодують АКІІ, у цих штамів методами дот- та блот-гібридизації. Виявлено, що лізиновий оперон відноситься до групи оперонів, у яких регуляція активності генів відбувається, скоріш за все, за участю атенюатора на рівні транскрипції. В работе исследованы тотальные РНК трех видов штаммов В. subtilis (дикого и двух мутантных), выращенных в условиях репрессии и дерепрессии. Изучено распределение транскриптов, кодирующих АКІІ, у этих штаммов методами дот- и блот-гибридизации. Выяснено, что лизиновый оперон относится к группе оперонов, у которых регуляция активности генов осуществляется, скорее всего, с участием аттенюатора на уровне транскрипции. The total RNA from three B. subtilis strains has been analysed. The wild and two mutant strains were grown under the repression and derepression conditions AKII transcripts distribution has been investigated by dot- and blot-hybridization. The lysinoperon has been shown to belong to the operon group, the gene activity of which seems to be regulated by the transcription attenuator.