Роль гена aleutian в онтогенезе Mustela vison. 1. Анализ расщепления в потомстве норок, полученном от скрещивания самок и самцов генотипов ррAа - Вагин, Ю.В. (Біополімери і клітина, 2001)
Представлены данные анализа расщепления по фенотипу в потомстве гетерозиготных по гену aleutian (генотип ррАа) серебристо-голубых самок норок (М. vison). Потомство получено от скрещивания с самцами аналогичного генотипа. Показано, что количество серебристо-голубых (ррА-) и сапфировых (рраа) щенков при рождении не соответствует ожидаемому. Наведено результати аналізу розщеплення за фенотипом у потомстві гетерозиготних за геном aleutian (генотип ррАа) сріблясто-блакитних самиць норок (M. vison). Потомство отримано від схрещування з самцями аналогічного генотипу. Показано, що кількість сріблясто-блакитних (ррА-) та сапфірових (рраа) щенят при народженні не відповідає очікуваній. The results of the estimation for the divergence by phenotype among the offspring of the silver-blue female minks (Mustela vison) heterozygous by the aleutian gene (ppAa genotype) to be mated with the males of counterpart genotype are presented. The proportions of both silver-blue and sapphiric cubs upon birth are shown to deviate from the expected ones.