Білки та ціанінові барвники. 2. Застосування реакції пірилієвих барвників з амінами для ковалентного мічення амінокислот і пептидів - Костенко, О.М.; Дмітрієва, С.Ю.; Ярмолюк, С.М. (Біополімери і клітина, 2001)
Запропоновано новий амінореактивний пірилієвий барвник для кон'югації з вільними аміногрупами білків. Досліджено реакційну здатність 11 амінокислот з різними бічними функціональними групами у триетиламонійаиетатному і карбонат-бікарбонатному буферах. Здійснено кон'югацію з модельним пептидом. Предложен новый аминореактивный пирилиевый краситель для конъюгации с пептидами по N-концевой группе и N-ε-амино-группе лизина. Исследована реакционная способность 11 наиболее интересных аминокислот в триэтиламмонийацетатном и карбонат-бикарбонатном буферах. Проведена конъюгация с модельным пептидом. Here we propose a new amino-reactive pyrilium dye for the conjugation with peptides through N-terminal and N-ε-lysine's aminogroups. The reactivity of Cyan 39 towards eleven most interesting aminoacids has been investigated in triethylammonium acetate and sodium carbonate-bicarbonate buffers. The conjugation with 72-aminoacid model peptide has been carried out successfully.