Виникнення нестійкості стаціонарних станів в електрохімічних системах - Никифорець, Ю.Т.; Нечипорук, В.В. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Розглянута n-компонента система, на робочому електроді якої протікає l гетерогенних процесів через m проміжних речовин. Для випадків різних режимів електролізу, коли існує один електроактивний компонент,
розчин перемішується і встановлюється дифузійний шар постійної товщини L, одержано загальні умови
появи нестійкості стаціонарних станів. Показано причини виникнення нестійкості в системах з адсорбцією та в
системах з електрохімічним осадженням металів за умов сольової пасивації. Исследовано влияние кинетики и условий проведения гетерогенных процессов на устойчивость стационарных состояний и их множественность
в электрохимических системах. Получены общие условия появления неустойчивости и возможности образования временных диссипативных структур. An influence of kinetics and conditions
of carrying out of the heterogeneous processes on instability
of steady states and their multiplicity in electrochemical
systems have been investigated. The general conditions for
appearance of instability and possibilities of temporal
structures forming are obtained.