Expression of ITSN2 and TKS5 in different subtypes of breast cancer tumors - Kropyvko, S.V.; Tsyba, L.O.; Novokhatska, O.V.; Nemesh, Y.M.; Syvak, L.A.; Tarasenko, T.Ye.; Grabovoy, A.N.; Rynditch, A.V. (Вiopolymers and Cell, 2019)
Aim. Regardless a great progress in treatment, 15% of breast cancer cases remain lethal. One of the main problems in diagnosis and cure of this cancer type is its high clinical and genetic heterogeneity, and the identification of markers for personalized treatment is still a topical issue. Methods. Collection of clinical material, RNA isolation, and analysis of the ITSN2 and TKS5 isoforms expression using real-time quantitative PCR with fluorescence labeled probes. Results. The reliably reduced expression of ITSN2-S has been found in the HER2/neu-positive tumors with poor prognosis. There was no significant difference in the expression of ITSN2-L and TKS5-L in the analyzed samples. Conclusions. Our study has shown a potential use of the ITSN2 short isoform (ITSN2-S) as a breast cancer prognostic marker. Мета. Незважаючи на значний прогрес у лікуванні, 15% випадків захворювання на рак молочної заози залишаються смертельними. Однією з головних проблем у діагностиці та лікуванні цього типу раку є його висока клінічна та генетична гетерогенність, тому ідентифікація маркерів для персоналізованої терапії є актуальною проблемою. Методи. Збір клінічного матеріалу, ізоляція РНК та аналіз експресії ізоформ ITSN2 та TKS5, використовуючи кількісну ПЛР в реальному часі з флюоресцентно міченими зондами. Результати. Нами було виявлено, що ITSN2-S знижує свою експресію в HER2/neu-позитивних пухлинах з поганим прогнозом. Не було відмічено істотної різниці в експресії ITSN2-L і TKS5-L в проаналізованих зразках. Висновки. В даній роботі продемонстровано потенційну можливість використання короткої ізоформи ITSN2 (ITSN2-S) як прогностичного маркера раку молочної залози. Цель. Несмотря на значительный прогресс в лечении, 15% случаев рака молочной железы остаются смертельными. Несмотря на многолетние исследования, одной из главных проблем в диагностике и лечении этого типа рака является его высокая клиническая и генетическая гетерогенность, поэтому идентификация маркеров для персонализированной терапии является актуальной проблемой. Методы. Сбор клинического материала, изоляция РНК и анализ экспрессии изоформ ITSN2 и TKS5, используя количественную ПЦР в реальном времени с флюоресцентно мечеными зондами. Результаты. Нами было выявлено, что ITSN2-S снижает свою экспрессию в HER2/neu-позитивных опухолях с плохим прогнозом. Не было отмечено существенной разницы в экспрессии ITSN2-L и TKS5-L в проанализированных образцах. Выводы. В данной работе продемонстрировано потенциальную возможность использования короткой изоформы ITSN2 (ITSN2-S) как прогностического маркера рака молочной железы.