«Ричард III» В.Шекспира как монодрама - Гааз, Э. (Інститут літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України, 2009)
У статті представлеий режисерський аналіз історичної хроніки В.Шекспіра «Ричард III», трансформованої у в монодраму. В центрі уваги дослідження – образ Ричарда Глостера як унікальне явище дискретного існування драматичного персонажа. The theatre director’s analysis of the historical play “Richard III” staged as a monodrama is given in the article. The paper brings into focus the character of Richard III as a unique example of the discrete existence of the dramatis persona.