Дифференциальные структуры в супералгебре Ли - Далецкий, Ю.Л.; Кушниревич, В.А. (Український математичний журнал, 1996)
Розвивається формальна конструкція (U,D)-системи як основа апарата некомутативної диференціальної геометрії. За допомогою "умовного диференціала" (аналога гамільтонова відображення) побудовано серію дужок, що узагальнюють класичні дужки Пуассона. We develop a formal construction of an U-system as a fundamental concept of noncommutative differential geometry. By using the notion of “conditional differential” (an analog of the Hamiltonian mapping), we construct a series of brackets that generalize the classical Poisson brackets.