Сильная суммируемость ортогональных разложений суммируемых функций. II - Ласурия, Р.А.; Степанец, А.И. (Український математичний журнал, 1996)
Розглядаються питання сильної сумовності рядів Фур'є за ортонормованими системами поліноміального вигляду. Знайдено локальну характеристику точок сильної сумовності таких рядів для сумовних функцій. Показано, що множина цих точок має повну міру на відрізку рівномірної'обмеженості систем, що розглядаються. We study the problem of strong summability of Fourier series in orthonormal systems of polynomialtype functions and establish local characteristics of the points of strong summability of series of this sort for summable functions. It is shown that the set of these points is a set of full measure in the region of uniform boundedness of the systems under consideration.