Предельные распределения решений многомерного уравнения Бюргерса со случайными начальными данными. I - Леоненко, Н.Н.; Орзингер, Э.; Рыбасов, К.В. (Український математичний журнал, 1994)
Знайдено гауссівські граничні розподіли розв'язків багатовимірного рівнянння Бюргерса, у якого початкова умова є гауссівський однорідний ізотропним випадковим полем із сильною залежністю. We find Gaussian limit distributions of solutions of the multidimensional Burgers equation with the initial condition given by a Gaussian homogeneous isotropic random field with strong dependence.