Відділ генетики клітинних популяцій (Біополімери і клітина, 2004)
Відділ організовано у 1988 р. на базі однойменної
лабораторії, створеної в 1983 р. Основний науковий напрям — вивчення особливостей, причин, механізмів та шляхів регуляції структурно-функціональної мінливості геному в клітинних популяціях
in vitro та in vivo і розробка на цій основі генетичних основ клітинної біотехнології рослин