Відділ молекулярної біофізики (Біополімери і клітина, 2004)
Відділ створено у 1990 році на базі однойменної
лабораторії, заснованої у 1976 році канд. біол.
наук М. В. Желтовським. Головним науковим напрямком відділу є пошук універсальних фізико-хінічних підвалин специфічності взаємодії між компонентами нуклеопротеїдних комплексів та визначення ролі, що її відіграють прототропна таутомерія основ нуклеїнових кислот та перенесення протону в елементарних процесах білково-нуклеїнового впізнавання.