Конструирование ДНК-зонда с использованием соли серебра. 1. Образование и характеристика олигомерных окрашенных цепей - Личина, М.В.; Шугалий, А.В. (Биополимеры и клетка, 1994)
Инкубацией моноэтаноламина, формальдегида и нитрата серебра получен окрашенный металлокомплекс. Он включает олигомерные этаноламино-формальдегидные цепочки с брутто-формулой NC₅H₁₃O₄, образующие координационные связи с ионами металла. Число связанных с Ag элементарных цепочек определяет цвет комплекса – от фиолетового до оранжево-красного. В условиях длительной инкубации не исключен вариант формирования комплекса красной окраски с разветвленной сеткой из олигомерных цепочек. Інкубацією моноетаноламіна, формальдегіда i нітрату срібла отримано металокомплекс. Він мітить олігомурні етаноламніо-формальдегідні ланцюжки з брутто-формулою NC₅H₁₃O₄, що утворюють координаційні зв'язки з іоном металу. Число пов'язаних в Ag- елементарних ланцюжюв обумовлює колір комплексу від фіолетового до оранжево- червоного. За умов тривалої інкубації не виключається варіант формування комплексу червоного забарвлення з розгалуженою сіткою з oлiгoмeрниx ланцюжків. For DNA probe contrasting is proposed a coloured coordination complex of Ag. It consist of the oligomer ethanolamino-formaldehyde chains with brutto-formula NC₅H₁₃O₄ which are connected by coordination bonds with the metal ion. The numbers of ligand depend on the incubation media, the time of reaction and determine the complex colour– from violet to orange-red. It isn't excluded the branching of the single chain by atom N with the forming of the red coloured complex.