Експресія протоонкогенів с-myc і с-fos протягом першого клітинного циклу в регенеруючій печінці щурів - Патер, Л.В.; Хрипунов, В.А.; Квітницька, Г.Б.; Прима, В.І.; Оболенська, М.Ю.; Платонов, О.М. (Биополимеры и клетка, 1994)
Методами гібридизації визначено відносну кількість транскриптів протоонкогенів с-myc і с-fos в ядерній РНК та полі(А)+-РНК цитоплазми гепатоцитів протягом 37 год. після часткової гепатектомії. В ядрі зміни концентрації мРНК для с-myc і с-fos відбуваються в однаковій послідовності, а в цитоплазмі – зміни мРНК с-myc випереджують такі для с-fos. Характер подібних змін вказує на те, що експресія обох протоонкогенів регулюється як на транскрипційному, так і на посттранскрипційному рівнях. Методами гибридизации определено относительное количество транскриптов протоонкогенов с-myc и с-fos в ядерной РНК и поли (А) +-РНК цитоплазмы гепатоцитов в течение 37 час. после частичной гепатэктомии. В ядре изменения концентрации мРНК для с-myc и с-fos происходят в одинаковой последовательности, а в цитоплазме – изменения мРНК с-myc опережают таковые для с-fos. Характер подобных изменений указывает на то, что экспрессия обоих протоонкогенов регулируется как на транскрипционном, так и на посттранскрипционная уровнях. The relative amount of transcripts of protooncogenes c-myc and c-fos was detected by hybridization methods in nuclear RNA and poly (A) containing cytoplasmic RNA of hepatocytes during 37 hours after partial hepatectomy. The changes of inRNA concentrations are the same for c-fos and c-myc in the nucleus but are displaced to each other in the cytoplasm. The character of these changes indicate that regulation of expression of the two protooncogenes proceeds both on transcriptional and posttranscriptional levels.