Порівняльний аналіз нуклеотидих послідовностей 5.SS ядерної рибосомної ДНК 30 видів рослин - Комарницький, С.І. (Биополимеры и клетка, 1997)
Здійснено порівняльний аналіз первинної структури 5.8 S рДНК 30 видів рослин, у тому числі моху, папороті, двох голонасінних і 26 покритонасінних видів. 56,8 % потенційно філогенетично інформативних позицій локалізуються у трьох дискретних ділянках молекули. На основі цих даних окреслено основні родинні зв'язки у рослин. Осуществлен сравнительный анализ первичной структуры 5.8S рДНК 30 видов растений, в том числе мха, папоротника, двух голосеменных и 26 покрытосеменных видов. 56,8 % потенциально филогенетически информативных позиций локализованы в трех дискретных участках молекулы. На основе этих данных очерчены основные родственные связи у растений. The comparison of 5.8S rDNA primary structure of 30 plant species, in particular a moss, a fern, two gymnosperms and 26 angiosperms has been carried out. 56.8 % of potentially phylogenetically informative positions were located in three descrete parts of molecula. The unrooted phylogenetic tree was built based on these data.