Первичная структура тРНКSer из Thermus thermophilus - Петрушенко, З.М.; Коваленко, О.П.; Мальченко, Н.Н.; Крикливый, И.А.; Яремчук, А.Д.; Тукало, М.А. (Биополимеры и клетка, 1997)
Изучена первичная последовательность двух изоакцепторных тРНКSer из Т. thermophllus, содержащих различные антикодоны. При сравнении первичных последовательностей было установлено, что гомология составляет 60 %. Основные отличия наблюдаются в вариабельных ветвях и антикодоновых стеблях, в то время, как акцепторные стебли и Т-ветви полностью идентичны, а D-ветви отличаются лишь одной парой нуклеотидов. Вивчено нуклеотидні послідовності двох Ізоакцепторних тРНКSer із Т. thermophilus, які мають різні антикодони. При порівнянні нуклеотидних послідовностей було встановлено, що гомологія складає 60 %. Основні відмінності стосуються структури варіабельних та антикодонових гілок, у той час як акцепторні стебла та Т-гілки повністю ідентичні, а D-гілки відрізняються лише однією парою нуклеотидів. Sequences of two serine isoacceptor tRNASer from Thermus thermophilus, containing different anticodons have been studied. The homology of sequences is 60 %. The major differences have been found in anticodon and variable arms. Acceptor stems and T-arms have the same structures and D-arms differ by only one base pair.