Антипролиферативная активность гликопротеидов хлопчатника - Хашимова, З.С. (Біополімери і клітина, 2001)
Установлена антипролиферативная активность экстенсино- (ЭПБ) и лектиноподобных (ЛПБ) белков, выделенных из хлопчатника, по включению ³Н-тимидина в клетках суспензионной культуры хлопчатника, Показано зависящее от времени инкубации ингибиторное действие ЭПБ и ЛПБ. Виявлено антипроліферативну активність екстенсино(ЕПБ) і лектинфподібних (ЛПБ) білків, виділених з бавовнику, за включенням ³Н-тимідину в клітинах суспензійної культури бавовнику. Показано залежну від дози та часу інкубації при гнічуючу дію ЕПБ і ЛПБ. The antiproliferative activity of extensin-like (ELP) and tectin-iike (ELP) proteins isolated from cotton, on the incorporating of ³H-thymidine into suspension culture of cotton cells was established. The time- and dose-dependent inhibitory effect of ELP and LLP was shown