Фізичне картування геному М82-похідного ДНК-вмісного фага Р23-2 та виявлення в ньому М82-специфічних послідовностей - Мірюта, Н.Ю.; Мірюта, Г.Ю.; Перерва, Т.П. (Біополімери і клітина, 2001)
Побудовано фізичну карту одного з представників групи ДНК-вмісних фагів, виділених з клітин MS2-індукованих мутантів Escherichia coli 23-2. Локалізовано сайти для рестриктаз HindllI, PstI, PvuII, BamHI, EcoRI, Smal. Визначено розмір геному фага, який складає 40 тис. пар нуклеотидів. Здійснено аналіз наявності МS2-специфічних послідовностей у геномі цього фага за допомогою методу гібридизації. Построена физическая карта одного из представителей группы ДНК-содержащих фагов, выделенных из клеток MS2-індц цированного мутанта Escherichia coli 23-2. Локализованы сайты для рестриктаз Hindlll, PstI, PvuII, BamНІ, EcoRI, Smal. Определен размер генома фага, составляющий 40 тыс. пар нуклеотидов. Проведен анализ наличия МS2-специфических последовательностей в геноме этого фага с помощью метода гибридизации. A physical map of the genome of MS2-induced DNA-containing P23-2 phage has been constructed. The order of HindiII, PstI, PvuII, BamHI, EcoRI, SmaI restriction enzymes sites has been determined. The size of the phage DNA is calculated to be about 40 kbp. The MS-2-specific sequences have been detected in this genome.