Одна некомпактная вариационная задача теории рисова потенциала. II - Зорий, Н.В. (Український математичний журнал, 1996)
Досліджується узагальнення відомої задачі про мінімум енергії Pica на конденсаторах. При досить широких припущеннях одержано необхідні та достатні умови існування мінімальних зарядів. We study some generalizations of the well-known problem of minimization of the Riesz energy on condensers. Under fairly general assumptions, we establish necessary and sufficient conditions for the existence of minimal measures.