Две теоремы из теории суммирования числовых рядов нижними треугольными положительными монотонными матрицами - Давыдов, Н.А. (Український математичний журнал, 1999)
Для так званих монотонних мачриць встановлено необхідні та достатні умови підсумовування ними до нуля деяких розбіжних послідовностей з 0 і 1 або деяких необмежених послідовностей невід'ємних чисел. For so-called monotone matrices, we establish necessary and sufficient conditions for the summation with them of some divergent sequences of 0 and 1 up to zero or some unbounded sequences of nonnegative numbers.