Редукція диференціальних рівнянь і умовна симетрія - Жданов, Р.З.; Цифра, І.М. (Український математичний журнал, 1996)
Знайдено умови, при яких диференціальні рівняння з частинними похідними редукуються до рівняння з меншим числом незалежних змінних. Показано, що ці умови є необхідними і достатніми для рівнянь з однією залежною змінною. We determine conditions under which partial differential equations are reducible to equations with a smaller number of independent variables and show that these conditions are necessary and sufficient in the case of a single dependent variable.