Оптимальное управление тепловым полем в тонких телах. Локальные ограничения на управление - Капустян, В.Е. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано та обгрунтовано асимптотичні розв'язки в задачах оптимального локально обмеженого керування тепловим полем у тонких тілах. Ці задачі відносяться до критичного випадку сингулярно збурених систем (вироджена задача має сім'ю розв'язків). For nonlinear equations of a special type, in the case of double degeneration of a linearized problem, we prove the existence of unbounded branches of solutions originating at a bifurcation point.