Теорема о центральном многообразии нелинейного параболического уравнения - Белан, Е.П. (Український математичний журнал, 1996)
При деяких припущеннях доводиться існування m-параметричної сім'ї розв'язків, які складають центральний інваріантний многовид нелінійного параболічного рівняння. При цьому застосовано абстрактну схему, що відповідає енергетичним методам для сильно параболічних рівнянь довільного порядку. Under certain assumptions, we prove the existence of an m-parameter family of solutions that form the central invariant manifold of a nonlinear parabolic equation. For this purpose, we use an abstract scheme that corresponds to energy methods for strongly parabolic equations of arbitrary order.