Квазипоперечники и оптимизация методов смешанной аппроксимации многомерных сингулярных интегралов с ядрами типа Гильберта - Вакарчук, С.Б.; Шабозов, М.Ш. (Український математичний журнал, 1996)
Розглянуто питання застосування мішаних методів для побудови оптимальних за точністю алгоритмів обчислення багатомірних сингулярних інтегралів з ядрами типу Гільберта Запропоновано метод оптимізації кубатурних формул для сингулярних інтегралів з ядрами типу Гільберта, який грунтується на теорії квазіпоперечників. We consider the problem of application of mixed methods to the construction of algorithms, optimal in accuracy, for the calculation of multidimensional singular integrals with Hilbert-type kernels. We propose a method for the optimization of cubature formulas for singular integrals with Hilbert-type kernels based on the theory of quasiwidths.