О вариациях для отображений с ограничениями по мере на дилатацию - Потемкин, В.Л. (Український математичний журнал, 1996)
Побудовано варіації для класів гомеоморфізмів з узагальненими похідними у випадку, коли на великі значення дилатації накладено обмеження за мірою загального вигляду. Застосовано метод побудови варіацій, вперше використаний В. Я. Гутлянським We construct variations for classes of homeomorphisms with generalized derivatives in the case where restrictions in measure of general form are imposed on large values of dilation. We use the method for the construction of variations suggested by Gutlyanskii.