Концептуальні аспекти дослідження діяльності християнських Церков як векторів суспільного розвитку України - Недавня, О. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті висвітлюються основні концептуальні положення дисертаційного дослідження діяльності християнських Церков як векторів суспільного розвитку України. Окреслюється відповідне предметне поле, починаючи з історичного досвіду, в якому закладалися напрямні суспільно значущого впливу християнських традицій. Сучасні проблеми культурного й суспільно-політичного розвитку українців корелюють з особливостями діяльності християнських Церков в Україні. В статье раскрываются основне концептуальные положения диссертационного исследования ею деятельности христианских Церквей как векторов общественного развития Украины. Определяется соответствующее предметное поле, начиная с исторического опыта, в котором заложены направляющие общественно значущего влияния христианских традиций. Современные проблемы культурного и общественно-политического развития украинцев коррелюются из особенностями деятельности христианских Церквей в Украине. In the article the conceptual research positions of the work of the most influential Christian churches’ in Ukraine as vectors of Ukrainians’ social development are covered. The subject area is identified, starting from the historical experience in which the directions of the socially important influence of Christian traditions are installed. It is emphasized that the problems of the contemporary cultural and social-political evolution of Ukrainians’ correlate with the peculiarities of the Christian Churches’ activities in Ukraine.