Функціонування ідеї свободи у християнському культі - Іваницька, А. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
У статті висвітлена перспективна проблематика конфесійних особливостей культової діяльності на прикладі ведучих обрядів християнства. Розглянуті питання символічно-психологічного змісту обряду, механізм досягнення віруючими свободи на рівні теорії і практики. В статье освещена перспективная проблематика конфессиональных особенностей культовой деятельности на примере ведущих обрядов христианства. Рассмотрены вопросы символико-психологического содержания обряда, механизм достижения верующими свободы на уровне теории и практики. In article the perspective problematics confession feauteres of cult activity on an example of leading sacraments of Christianity is shined. Questions of the symbolikal-psihologikal maintenance of a ceremony, the mechanism of achievement by believers of freedom at theory and practice level are considered.