Югослав'яни – студенти духовних академій Росії в Україні - Саган, Г. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2009)
На ґрунті залучення нових архівних документів у статті аналізується співпраця православного кліру україни та студентів югослов`ян, які здобували вищу духовну освіту в російських духовних академіях. У дослідженні показано значення такого спілкування як частки культурних взаємин українського та югослов`янськикого народів. На основе привлечения новых архивных документов в статье анализируется сотрудничество православного клира Украины и студентов-югословян, обретающих высшее духовное образование в российских духовных академиях. В статье показано значение такого общения как части культурных взаимоотношений украинского и югословянских народов. Taking into account new archive documents the article deals with the issue of cooperation of Orthodox clergy of Ukraine with Yugoslavs students who were receiving higher religions education in Russian religions academies. The research shows the importance of such communication as a past of cultural relations of the Ukraine and Yugoslav people.